Περιήγηση στην Αθήνα

acropolis

Η πόλη που γέννησε τη δημοκρατία, τις επιστήμες και τις καλές τέχνες είναι έτοιμη να σας αποκαλύψει τα μυστικά της. Η Αθήνα της ιστορίας και του αρχαίου πολιτισμού– του Παρθενώνα, της Ακρόπολης, της Αρχαίας Αγοράς.

Τα πιο γνωστά αξιοθέατα, είναι ο λόφος της Ακρόπολης, με τα μαγευτικά μνημεία του, όπως ο Παρθενώνας, ο Ναός της Αθηνάς Νίκης, το Ερέχθειο, τα Προπύλαια, η Αρχαία Αγορά, το Θέατρο του Διονύσου και το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Κοντά στην Ακρόπολη βρίσκεται ο Βράχος του Άρειου Πάγου και η Πνύκα.

Γύρω από την Πλατεία Συντάγματος, το πιο κεντρικό σημείο της Αθήνας, μπορείτε να επισκεφθείτε το Ολυμπιείο, το Ζάππειο Μέγαρο, τη Βουλή των Ελλήνων και τον Τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη, ο οποίος φυλάσσεται από τους Εύζωνες. Εάν είστε τυχεροί θα παρακολουθήσετε και την αλλαγή της φρουράς.

Πίσω από το Ζάππειο Μέγαρο βρίσκεται το Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο Στάδιο), όπου διεξήχθησαν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1896. Κάτω από την Πλατεία Συντάγματος και κοντά στο λόφο της Ακρόπολης είναι οι παλιές γειτονιές της Αθήνας, Πλάκα, Ψυρρή και Θησείο, οι οποίες προσφέρονται για εξερεύνηση, περιπάτους και καλό φαγητό. Κατά μήκος της οδού Πανεπιστημίου, ενός από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, θα συναντήσετε την τριάδα των νεοκλασικών κτιρίων: τη Βιβλιοθήκη, την Ακαδημία και το Πανεπιστήμιο. Η Αθήνα είναι γεμάτη μουσεία, όπως το Νέο Μουσείο τη Ακρόπολης, όπου θα θαυμάσετε από κοντά εκθέματα από τον Παρθενώνα και ευρήματα που χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα π.Χ.

Άλλα ενδιαφέροντα μουσεία είναι το μουσείο της Αρχαίας Αγοράς, το Εθνικό ΑρχαιολογικόΒυζαντινόΓουλανδρή Κυκλαδικής Τέχνης, Εθνικό Ιστορικό, Νομισματικό και Πολεμικό. Τέλος, σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να επισκεφθείτε το Μέγαρο Μουσικής για να παρακολουθήσετε κάποια από τις προγραμματισμένες παραστάσεις, καθώς και το λόφο του Λυκαβηττού, για ν’ απολαύσετε την απεριόριστη θέα σε ολόκληρη την Αθήνα.

Περιηγηθείτε και γνωρίστε την Αθήνα μέσα από ένα σύντομο και όμορφο βίντεο: