Δελφοί, Αράχωβα, Όσιος Λουκάς

arachova

Αναχώρηση στις 08.00’ το πρωί, για τους Δελφούς και τον Όσιο Λουκά, δύο προορισμούς πολύ σημαντικούς λόγω του ότι αναδεικνύουν δύο από τις σπουδαιότερες περιόδους του Ελληνικού πολιτισμού.

Θα περάσουμε από τη Θήβα και τη Λειβαδιά, όπου θα κάνουμε μια παράκαμψη για να επισκεφθούμε τον Όσιο Λουκά. Το περίφημο αυτό θρησκευτικό, βυζαντινό μνημείο με το σύμπλεγμα των εκκλησιών και των μετοχίων, με τις κατακόμβες, τα λείψανα των αγίων και το πλούσιο σκευοφυλάκιο, θα μας φιλοξενήσει για να ξεμουδιάσουμε και να πιούμε έναν καφέ. Θα περάσουμε από την περίφημη Κασταλία Πηγή και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, με την συγκλονιστική θέα, που οι αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν «Ομφαλό» της γης.
 Η ξενάγηση μας στο ναό του Απόλλωνα, το ιερό από όπου η Πυθία έδινε τους χρησμούς της, τους θησαυρούς των πόλεων, το στάδιο, θα ξαναζωντανέψουν μπροστά μας την αίγλη του παγκόσμιας φήμης αρχαίου μαντείου. Στο Μουσείο, μεταξύ άλλων, θα δούμε μερικά από τα πιο γνωστά ευρήματα όπως το χάλκινο άγαλμα του Ηνίοχου, τη Σφίγγα των Ναξίων και το άγαλμα του Αντίνοου.

Γεύμα στους Δελφούς και η Αράχωβα, η γραφική ορεινή κωμόπολη χτισμένη στις πλαγιές του Παρνασσού, μας περιμένει για τον μεσημεριανό καφέ και την βόλτα στα δρομάκια της. Είναι γνωστή για τα χειροποίητα μάλλινα χαλιά και κουρελούδες, για το κρασί και τα τυριά της. Κοσμοπολίτικο χειμερινό θέρετρο στις μέρες μας. Θα επιστρέψουμε στην Αθήνα, νωρίς το βράδυ.