Ακρωτήριο Σούνιο

sounio-banner

Απέχοντας μόλις 68 χλμ. από την Αθήνα  είναι ιδανικός προορισμός για μια μονοήμερη  εκδρομή, καθώς συνδυάζει την επίσκεψη στο μοναδικού κάλλους αρχαιολογικό χώρο με τη σαγηνευτική θέα στο καθάριο Αιγαίο Πέλαγος.

Η παραλιακή διαδρομή για Σούνιο είναι μια από τις πιο όμορφες διαδρομές που θα μπορούσε να κάνει ο επισκέπτης εντός λεκανοπεδίου καθώς διασχίζει και απολαμβάνει όλες τις παραλίες που "αγκαλιάζουν" την Αττική. Γλυφάδα Βούλα, Βουλιαγμένη, Βάρκιζα, Αγία Μαρίνα, Λαγονήσι, Ανάβυσσο, Σαρωνίδα, Λεγρενά, τοπία που ξεκουράζουν το μάτι από την πολύβουη καθημερινότητα της πρωτεύουσας. Μπορείτε να κάνετε σύντομες στάσεις σε όποια από τα παραλιακά μέρη επιθυμείτε ούτως ώστε να "κλέψετε" στιγμές για να αποφορτίζεστε όταν το άγχος  χτυπάει κόκκινο.

Φτάνοντας στο Σούνιο θα δείτε τον επιβλητικό Ναό του Ποσειδώνα. Περιηγηθείτε  στον αρχαιολογικό χώρο και αδράξτε την ευκαιρία να ακούσετε  για την ελληνική μυθολογία και τα ηρωικά κατορθώματα που έχουν συνδεθεί με την ιστορικότητα της περιοχής.

 Δείτε  την όμορφη πλευρά αυτής της πόλης που βρίσκεται καλά κρυμμένη σε επίγειους παράδεισους εκτός του κέντρου και περιμένει να την ανακαλύψετε! Ολοκληρώστε την εκδρομή σας με ένα γεύμα στις ψαροταβέρνες τις περιοχής που φημίζονται για τους εκλεκτούς θαλασσινούς μεζέδες που κάνουν τον περιηγητή να τις νοσταλγεί κάθε φορά που η σκέψη του ταξιδεύει στο Σούνιο.