Αρχαία Κόρινθος

arxaia-korinthos

Αρχαία Κόρινθος: Σε απόσταση μόλις 1 ώρας και 10 λεπτών με το αυτοκίνητο από την Αθήνα  βρίσκεται το χωριό Αρχαία Κόρινθος με τον ομώνυμο αρχαιολογικό χώρο και το περίφημο κάστρο.

Δεσπόζουν ο αρχαϊκός ναός του Απόλλωνα, η οδός Λεχαίου, το Ωδείο, και το θέατρο. Ο χώρος είναι επισκέψιμος καθώς και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Μην παραλείψετε και μια επίσκεψη στο εντυπωσιακό κάστρο της Ακροκορίνθου, το μεγαλύτερο της Πελοποννήσου!

Αρχαία Νεμέα: Ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Νεμέας απέχει περίπου 30 λεπτά από την Κόρινθο. Εκεί μπορείτε να δείτε από κοντά το ναό του Δία καθώς και το στάδιο στο οποίο διεξάγονταν τα αρχαία Νέμεα.

Αρχαιολογικός Χώρος Ισθμίας: Βρίσκεται στο χωριό Κυρά Βρύση. 
Αρχαία Δίολκος: Αυτό το επίτευγμα της μηχανικής των Αρχαίων Ελλήνων επέτρεπε τη μεταφορά πλοίων από ξηράς για τη συντομότερη κάλυψη της απόστασης μεταξύ Κορινθιακού και Σαρωνικού Κόλπου, Ιονίου και Αιγαίου Πελάγους.

Αρχαία Σικυώνα: Δίπλα στην κωμόπολη του Κιάτου βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Σικυώνας. Το εντυπωσιακών διαστάσεων αρχαίο θέατρο, αν και δεν έχει αποκαλυφθεί πλήρως, συνιστά ικανό κίνητρο για να επισκεφθεί κανείς τον αρχαιολογικό αυτό χώρο.

Αρχαιολογικός χώρος Ηραίου και Λίμνη Βουλιαγμένης: Σε ένα σημείο μοναδικής φυσικής ομορφιάς, στο ομώνυμο ακρωτήριο, βρίσκεται ο ανοιχτός αρχαιολογικός χώρος του Ηραίου Περαχώρας. Ορατά είναι τα υπολείμματα του Ναού της Ήρας καθώς και πλήθος άλλων κτιρίων και εγκαταστάσεων. Στη διαδρομή σας προς το ακρωτήρι θα περάσετε από τη Λιμνοθάλασσα της Βουλιαγμένης, μια υπέροχη φυσική κατάφυτη τοποθεσία με γαλαζοπράσινα νερά.

Οινοποιεία: Η Κορινθία από αρχαιοτάτων χρόνων φημίζεται για τα αμπέλια, τα σταφύλια και τα κρασιά της. Σε όλη την πεδινή αλλά και ημιορεινή Κορινθία μπορείτε να δείτε τα αμπέλια αλλά και να επισκεφθείτε τοπικά οινοποιεία. Τις πρώτες μέρες του φθινοπώρου, μάλιστα, λαμβάνουν χώρα οι Μεγάλες Ημέρες της Νεμέας όπου γιορτάζεται ο τρύγος, διοργανώνονται εκδηλώσεις και τα οινοποιεία ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό προσφέροντας κρασί και τοπικά εδέσματα. Μην παραλείψετε να προμηθευτείτε τα κρασιά που σας άρεσαν απευθείας από τους παραγωγούς! 

Διώρυγα Ισθμού Κορίνθου: Η διώρυγα διανοίχθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και αποτελεί ένα εξαιρετικής σημασίας ανθρώπινο επίτευγμα. Ενώνει το Σαρωνικό με τον Κορινθιακό κόλπο κι επιτρέπει τη διέλευση πλοίων, τα οποία αποφεύγουν με αυτό τον τρόπο τον περίπλου της Πελοποννήσου.

Ορεινή Κορινθία: Η ορεινή Κορινθία ήταν για χρόνια ένας κρυφός θησαυρός. Τελευταία οι ομορφιές της έχουν αποκαλυφθεί, ενώ η βελτίωση του οδικού δικτύου καθιστά την πρόσβαση πλέον πολύ εύκολη. Τα κοσμοπολίτικα, γραφικά Τρίκαλα Κορινθίας, ο ορεινός όγκος της Ζήρειας με το Αθλητικό Πάρκο, η μαγευτική αλπική λίμνη Δόξα στο Φενεό και η μυθική Στυμφαλία συνθέτουν τον κορμό της επίσκεψής στην περιοχή.